Hoe worden de vijf principes in de praktijk toegepast?

natureEnergie In het leven is alles energie, oftewel: chi. Wij bestaan voor 98% uit energie en voor 2% uit materie. Door pijn, overbelasting, stress, trauma’s en onverwerkte of terugkerende negatieve ervaringen kan de energiebalans in het lijf ernstig verstoord raken.

In de praktijk gaan we samen op zoek naar energetische en emotionele blokkades door middel van de spierweerstand test of middels het gebruik van het apparaat biotensor. Door de intelligentie van je lichaam te gebruiken als platform om blokkades op te sporen, zijn we snel bij de kern van het probleem en kunnen we het aanpakken.

naturePrikkeloverdracht:

De prikkeloverdracht komt tot stand door middel van het zenuwstelsel. Deze fungeert als een soort netwerkverbinding tussen je hersenen en de rest van je lichaam.
Gedurende de gehele behandeling word je op verschillende manieren geprikkeld: mentaal, fysiek, emotioneel en uiteraard energetisch.

 

natureDrainage:

In onze huidige hectische maatschappij wordt niet alleen het lijf, maar ook onze geest regelmatig overbelast door gifstoffen. Geblokkeerde of onderdrukte emoties en negatieve gedachten kunnen ook afvalstoffen veroorzaken. Wanneer de productie van afvalstoffen groter is geworden dan het vermogen van het lichaam om deze zelf te verwijderen, worden deze afvalstoffen opgeslagen in de cellen. Om de afvoer te stimuleren - zodat je een optimaal resultaat bij de behandeling krijgt – testen we daarom altijd na afloop van een sessie of het nodig is om je een middel voor te schrijven om het drainageproces te ondersteunen. Kruiden of een cocktail van Bach Remedies kunnen vaak prima het drainage proces ondersteunen.


nature Voeding:

Voeding vormt een zeer belangrijk element van onze gezondheid, ons zelfgenezend vermogen en onze weerstand. Het is de “benzine” die je in je “motor” stopt waarop je de hele dag moet kunnen draaien.

Gezond eten in onze maatschappij is echter een uitdaging geworden. Des te belangrijker wordt het dus om daar aandacht aan te besteden. Om deze reden kijk ik al bij de anamnese intake naar de kwaliteit van je voeding, en bied ik – wanneer nodig – gericht advies zodat je het meeste uit de behandeling haalt.


nature De psyche: (en het onbewust ziekmakende patroon)

Tijdens de behandeling gebruiken we verschillende vormen van coaching, NLP technieken en toegepaste psychologie. Het biedt inzicht in waar je nu bent, wat je wilt bereiken, wat je weerhoudt en wat je gaat helpen je doel(en) te bereiken. Tevens ontdekken we hoe je in bepaalde situaties “automatisch” denkt, welke eventuele belemmerende overtuiging eronder ligt en  welk door jou ongewenst gedrag daarin resulteert. We onderzoeken zowel de kwaliteiten als de valkuilen naar aanleiding van dit gedrag, waardoor het proces voor het loslaten van het gedrag dat je als vervelend of belemmerend ervaart kan beginnen. Ons motto is: pas wanneer je iets erkent en accepteert, zal je het kunnen loslaten...

 

© Amsterdam NEI Praktijk