NLP


NLP

NLP (Neuro LinguÔstisch Programmeren) is een zeer efficiŽnte en prikkelende coaching methode die je al vaak binnen ťťn sessie inzicht geeft in:

  1. hoe je in bepaalde situaties denkt (situaties waar je problemen of conflicten ervaart);
  2. de manier waarop je communiceert (mondeling en door lichaamstaal), en
  3. welk gedrag daarin resulteert (automatisch gedrag).

Iedereen heeft bepaald gedrag en overtuigingen dat hen belemmert en ieder mens zet bepaalde sabotagemechanismen in. Wanneer je inzicht hebt over dit gedrag en zodra je weet wat dit gedrag en de bijbehorende gedachten positief aan je te bieden hadden op het moment dat je deze strategie (onbewust) ontwikkelde, kun je dit gemakkelijk en vaak direct veranderen en loslaten.

De gedachten die ons beperken, de belemmerende gedragspatronen van ons zelf, onze omgeving en onze eigen sabotagemechanismen zijn vaak al gevormd in onze vroege kindertijd. Ze zijn daarom vaak diep verankerd en gebeuren automatisch wanneer we in aanraking komen met een stressvolle situatie. Deze gedachten en dit gedrag zijn vaak het resultaat van wat wij in onze omgeving als kind opgepikt hebben, wat over ons gezegd werd en wat wij als kind dachten nodig te hebben als strategie om te overleven, veilig te zijn, waardering en erkenning te krijgen of om geliefd te zijn.

Wij zijn soms gevangenen van onze gedachten en vergeten dan dat gedachten meestal geen feit zijn, maar eerder een product van wat we in het verleden geleerd hebben.

Met NLP kun je de negatieve gedachten over jezelf en jouw omgeving herprogrammeren zodat je het beste uit jezelf kunt halen.© Amsterdam NEI Praktijk