Hoe reageert jouw lichaam op stress?

De achterkant van jouw hersenen bevat het vlucht- en vechtmechanisme. Als er stress ontstaat, wordt dat gedeelte van de achterkant van de hersenen geactiveerd dat bloed en hormones aanstuurt naar jouw grote (been)spieren zodat je in staat bent om te vluchten. Omdat je grote spieren het meeste bloed krijgen, zijn de kleine spieren tijdelijk niet goed doorbloed waardoor je tijdelijk weinig spierweerstand hebt in je kleinere spieren (bijv. in je hand).

Spierweerstandtest

Je lichaam verliest zijn fysieke kracht wanneer hij in aanraking komt met schadelijke stoffen of wanneer je stress ervaart.

Stress kan onstaan wanneer we bewust van iets overtuigd zijn (bijv. dat je het waard bent) maar onderbewust een andere overtuiging hebben (ik ben het niet waard).

Bij NEI sporen we de verzwakking van je kracht op door middel van de kinesiologie afkomstige spiertest te gebruiken of het apparaat Biotensor. Bij de spiertest maken we gebruik van je duim en wijsvinger. Je maakt een O-vormige ring door jeduim en wijsvinger bij elkaar te houden. Onder normale omstandigheden is de spierweerstand van deze zogenaamde o-ring sterk.

 Amsterdam NEI - NEI Spierweerstandtest


© Amsterdam NEI Praktijk